Dačić sa ministrima Šri Lanke i Bangladeša

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ministrima Šri Lanke i Bangladeša

Na marginama ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja koji se održava u Bakuu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralne sastanke sa ministrima inostranih poslova Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke i Narodne Republike Bangladeš, Tilak Marapanom i Abdulom Momenom.
Ministri Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Tilak marapana složili su se da Srbija i Šri Lanka imaju tradicionalno prijateljske odnose i da, iako su međusobno geografski udaljene, postoji dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnoj poziciji Šri Lanke u vezi sa pitanjem teritorijalnog integriteta Srbije i razumevanja kompleksnosti pitanja KiM.
Ministar Marapana je istakao da Šri Lanka želi da izgradi odnose sa Srbijom kakve je imala sa SFRJ. Podvukao je da Šri Lanka nikada neće priznati jednostrano proglašenje nezavisnost Kosova i naglasio da Srbija uvek može računati na podršku njegove zemlje.
Dačić je u razgovoru sa delegacijom Bangladeša istakao da su dve države tradicionalno prijateljske zemlje, ali da je potrebno intenzivirati kontakte i dijalog kako bi odnosi vratili na nivo iz prošlosti.

Šef diplomatije Bangladeša Abdul Momen složio se da je Srbija veliki prijatelj i da treba raditi na unapređenju bilateralne saradnje.
Rekao je da se tokom sledeće godine planira niz manifestacija povodom 100 godina od rođenja oca nacije Šeika Rahmana i pozvao ministra Dačića da tim povodom poseti Bangladeš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.