Dačić sa ambasadorima Nemačke i Australije

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ambasadorima Nemačke i Australije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novog ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba i australijsku ambasadorku Rut Karis Stjuart.
Tokom razgovora zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke veoma dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, intenzivan dijalog na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najvišem nivou, kao i konstantan trend unapređenja.

Interes Srbije je da bilateralni odnosi sa Nemačkom budu što je moguće bolji i u tom kontekstu, konstatovana je obostrana spremnost na njihovo dalje unapređenje u svim segmentima, saopšilo je resorno ministarstvo.
Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i veliki broj nemačkih investicija u Srbiju.
Konstatovano je da Srbija ulaže veliki napor da bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu Zapadnog Balkana.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo povodom nemačke podrške Srbiji u kontekstu evropskih integracija i izneo očekivanje da će Nemačka nastaviti da, u okviru EU, utiče da se naši reformski napori adekvatno valorizuju.
Sagovornici su, takođe, razmenili mišljenja dijalogu Beograda i Prištine, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu, uz poseban naglasak na značaju očuvanja regionalne stabilnosti.
Dačić sa novom ambasadorkom Australije
Dačić je danas primio i novoimenovanu australijsku ambasadorku Rut Karis Stjuart, izrazivši na sastanku očekivanje će tokom njenog mandata u Srbiji, uz zajedničke napore, uspeti da bilateralne odnose dve zemlje podignu na još viši nivo.
U razgovoru je potvrđena spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima. Istaknut je zajednički interes za jačanje ekonomske, kulturne, obrazovne i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mogućnost intenzivnijeg investicionog prisustva Australije u Srbiji.
Posebno je ukazano na potencijal koji za dalje unapređenje saradnje ima brojna srpska dijaspora u Australiji, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić je istakao značaj koji za Srbiju i Australiju ima obeležavanje 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, čije tragične posledice su osetile obe naše zemlje.
Republika Srbija danas, sa dubokim poštovanjem, pamti hrabrost i požrtvovanost australijskih lekara i medicinskih sestara koji su bili u redovima srpske vojske na Solunskom frontu, navedeno je na sastanku.
Šef srpske diplomatije je poželeo ambasadorki Stjuart puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odnosi Nemačke i Srbije „veoma dobri“

Izvor: Danas, 06.Nov.2018

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom i izrazio zadovoljstvo zbog nemačke podrške Srbiji u evrointegracijama, uz očekivanje da će Nemačka nastaviti da, u okviru EU, utiče da se reformski...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.