Dačić sa Hamondom o pregovorima Srbije i EU

Izvor: RTS, 08.Okt.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Hamondom o pregovorima Srbije i EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa šefom britanske diplomatije Filipom Hamondom sa kojim je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa, kao i napretku Srbije u pregovorima sa EU.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić i Hamond razgovarali su i o ulozi Srbije u regionu, izazovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbegličke krize nastale velikim prilivom i tranzitom izbeglica sa Bliskog istoka, kao i nastavku dijaloga i primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine.

Britanski ministar preneo je, tom prilikom, svom kolegi iz Srbije podršku Velike Britanije reformskim procesima koji će doprineti uspešnoj evropskoj integraciji Srbije.
Hamond je, takođe, ocenio da pritisak izbegličke krize, ali i uloga koju Srbija ima u regionu, veoma povoljno utiču na njen ugled.
Dačić je istakao da je neophodno jačati saradnju Beograda i Londona i objasnio pozicije Srbije u kontekstu najaktuelnijih pitanja, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.