Dačić razgovarao s konsultantom Svetske banke

Izvor: Blic, 08.Feb.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao s konsultantom Svetske banke

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas s konsultantom Svetske banke Vilijamom Ajsaksom o podršci te finansijske institucije vladi u sprovođenju njenog programa i definisanih prioritetnih ciljeva, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je zahvalio Svetskoj banci što se uključila i podržala napore vlade da formuliše i usvoji Akcioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plan za sprovođenje svog programa, na principu tzv. upravljanja zasnovanog na očekivanim rezultatima, navodi se u saopštenju.

Akcioni plan je usvojen 17. novembra 2016. godine, kada je, uz podršku Svetske banke, primenjen nov pristup u njegovom sprovodjenju, podseća se u saopštenju. Vlada će moći sistematski da prati sve aktivnosti u cilju ostvarenja rezultata u definisanim periodima, da utvrdi eventualne unutrašnje i spoljne rizike u sprovodjenju prioriteta i očekivane efekte na gradjane.

"Iako je novi princip upravljanja aktivnostima usmerenih na ostvarenje prioritetnih ciljeva vlade relativno skoro počeo da se primenjuje, dosad je pokazana puna posvećenost i zadovoljavajući nivo uspešnosti Ministarstva spoljnih poslova i ostalih resora, uz snažnu angažovanost Kabineta predsednika Vlade i Republičkog sekretarijata za javne politike, u primeni novih standarda u definisanju, praćenju, sprovođenju aktivnosti i izveštavanju po svakom od zadatih ciljeva Vlade", navodi se u saopštenju.

On je takođe preneo da je Ministarstvo spoljnih oslova i koordinator aktivnosti i izvestilac po prioritetnom cilju unapređenje regionalne saradnje, gde se prate aktivnosti na sprovodjenju obaveza po najvažnijim regionalnim infrastrukturnim projektima, kao i korišćenju finansijskih sredstava EU i Investicionog okvira za Zapadni Balkan u cilju uspešne realizacije velikih infrastrukturnih projekat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.