Dačić postavio kamen temeljac za izgradnju Zone grada

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić postavio kamen temeljac za izgradnju Zone grada

Premijer Srbije Ivica Dačić postavio je danas na Vlasini kamen temeljac za izgradnju Zone grada, koji će poslužiti kao scenografija za snimanje filma "Vrati se Zone", u režiji Juga Radivojevića.

Dačić je zasadio drvo kao simbol novog grada, koji će ''rasti'' u blizini Vlasinskog jezera. On je izrazio nadu da će ovaj projekat doprineti očuvanju tradicije.

- Mi moramo da poštujemo ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što jesmo da bi nas poštovali drugi - rekao je Dačić.

Premijer je rekao da bi voleo da Vlasinsko jezero dobije pun sjaj i da se što više razvije, kao i da Vlasina postane značajna turistička destinacija. On je poželeo ekipi da što pre završi film i dodao da će pomoći koliko bude mogao.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Surdulica Novica Tončev, koji je rekao da cilj nije samo snimanje filma, već i izgradnja Zona grada od čvrstog materijala i izgradnja Vlasine.

Premijera su dočekali trubači uz zvuke Marša na Drinu, članovi KUD-a ''Vlasina'' sa hlebom i solju, a pozdravili su ga reditelj filma Jug Radivojević i koscenarista Miroslav Mitić.

''Vrati se Zone'' predstavlja nastavak popularnog filma ''Zona Zamfirova'' iz 2002. godine, koji je snimljen po delu Stevana Sremca u režiji Zdravka Šotre, koji sa 1,5 miliona gledalaca predstavlja jedan od najgeladinijih domaćih ostvarenja.

Novi film snimaće se po scenariju Ivane i Miroslava Miška Mitića, a po motivima knjige ''Zona Zamfirova - šta je bilo posle'' Dušice Milanović Marike.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.