Dačić poklonio Vučiću grifona/FOTO

Izvor: B92, 29.Apr.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić poklonio Vučiću grifona/FOTO

Beograd -- Novi premijer Srbije Aleksandar Vučić od danas i zvanično obavlja tu funkciju, nakon što mu je dužnost predao bivši premijer Ivica Dačić.

Dačić je svom nasledniku na mestu predsednika Vlade dao izveštaj o radu i poklonio mu repliku mitskog bića grifona iz manastira Ravanica.

"Neka ga sreća prati i Bog da mu pomogne. To je mitsko biće sa telom lava i glavom orla i simbolizuje lavlju snagu i orlovsku mudrost", rekao je Dačić.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prilikom primopredaje rekao da je Dačić dobro vodio vladu, da nije bilo telefonskih sednica i da je zbog uspeha Vlade koju je vodio nastavio da bude u koaliciji sa njim.

"Hvala Dačiću na radu u prethodne dve godine. Ivica je pomalo i srećan, jer ćemo se mi sada uhvatiti sa krizom i mukama", rekao je Vučić, na šta je Dačić dodao "malo je reći pomalo".

Vučić je stupajući na dužnost rekao i da za novu Vladu "nema praznika, ni subote ni nedelje". Kako je najavio, 1. maja raspravlja će se o novoj uredbi o službenim vozilima.

"Nakon te odluke očekujem prve proteste zaposlenih u administraciji", rekao je Vučić.

Vučić je najavio i promenu radnog vremena u državnoj upravi koja je uglavnom sada od pola devet, a pomeriće se pola sata ili sat ranije. Takođe, on je rekao da neće menjati kabinet i da će nastaviti da živi u svom stanu u Novom Beogradu.

"Cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama. U javnom sektoru mnogi su do sada radili do 12, 13 časova, pa da su zatim odlazili na ručak, a da se nakon toga najčešće nisu ni vraćali na posao", rekao je Vučić.

Dačić je predajući izveštaj rekao da su veliki uspesi prethodne vlade pregovori u Briselu, nastavak dijaloga sa EU, ali da je najveći to što je promenjena slika Srbije u svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo radno vreme u javnom sektoru

Izvor: Press, 29.Apr.2014

Radno vreme u javnom sektoru trebalo bi već od prve sednice vlade u četvrtak 1. maja da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet, rekao je Vučić nako primopredaje dužnosti sa nekadašnjim premijerom Ivicom Dačićem, objašnjavajući da je cilj te...

Nastavak na Press...

HIT SA PRIMOPREDAJE! Vučić: Dačić je sve šarmirao i nije dao Eštonovoj da me zove!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2014

Prilikom primopredaje dužnosti između bivšeg predsednika vlade i novog premijera, predsednik vlade je rekao da boljeg ministra poslova nisu mogli da nađu i pohvalio njegov šarm prilikom razgovora sa strancima

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.