Dačić odgovorio Skotu: Građani Venecuele izbrali stranu

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić odgovorio Skotu: Građani Venecuele izbrali stranu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je ekskluzivno za "Sputnjik" odgovorio na novu poruku američkog ambasadora Kajla Skota da su sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na stranu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura.
Navodi se da Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podseća Kajla Skota da nije Srbija izabrala Madura za predsednika Venecuele, već građani te države.
"Znači, ne biramo mi stranu u Venecueli već njihovi građani. I tako će i ostati. Srbija će i ubuduće poštovati izbor građana kako u Americi, tako u Venecueli i u bilo kojoj trećoj državi bilo gde u svetu. Srbija upravo brani princip da građani biraju vlast u svojoj državi bez pritisaka iz inostranstva", odgovorio je Dačić ambasadoru SAD u Beogradu.
Sputnjik podseća da je polemiku inicirao sam Skot tako što je zaključio da se Srbija nalazi na pogrešnoj strani istorije pošto nije priznala Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele, a da mu je Dačić na to odgovorio da su SAD u ovom trenutku na pogrešnoj strani istorije kada podržavaju takozvano nezavisno Kosovo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolumbija spremna da povuče svoje diplomate iz Venecuele

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2019

Bogota ne priznaje Madura kao predsednika Venecuele..Vlasti Kolumbije obećali su da će omogućiti što je moguće brži odlazak svojih diplomata iz Venecuele nakon izjave venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura o prekidu diplomatskih i političkih odnosa s Bogotom, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.