Dačić nije za sve izbore istog dana

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić nije za sve izbore istog dana

Beograd -- Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je "otvoreno" protiv da se predsednički izbori održe 6. maja, zajedno s parlamentarnim i lokalnim.

Ali, dodao je da će, ako budu raspisani, učestvovati na njima s namerom da pobedi.

U intervjuu za Pres, Dačić je rekao da će o postizbornoj koaliciji odlučiti na osnovu rezultata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a na pitanje zašto je promenio mišljenje pošto je ranije najavljivao koaliciju s Demokratskom strankom, odgovorio je da su se okolnosti promenile i da "u to vreme niko nije pominjao predsedničke izbore".

"Nisam ljut (na demokrate) i ne menjam stavove. Ako budem prinuđen da trčim trku i za predsednika i za premijera, onda moram da pobedim i Tadića i Nikolića", rekao je Dačić.

On je rekao da je program socijalista za izbore socijalna pravda za sve, Evropska unija, ali ne po svaku cenu nego u meri koja odgovara zaštiti nacionalnih interesa, kao i borba protiv kriminala i korupcije.

Dačić je rekao da je iz EU traženo da kao lider SPS-a utiče na predsednicu Skupštine, koja je iz njegove stranke, da ne raspiše izbore na Kosovu, ali da je to odbio, pošto se "ne odriče Kosova".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.