Preliminarni rezultati:  Vujanović 51,2 odsto, Lekić 48,8

Izvor: Blic, 08.Apr.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preliminarni rezultati: Vujanović 51,2 odsto, Lekić 48,8

Izborna komisija (IK) Crne Gore saopštila je danas da je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović pobedio na izborima, pošto je osvojio 51,2 odsto glasova, dok je za nezavisnog kandidata Miodraga Lekića glasalo 48,8 odsto birača. Na juče održanim predsedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je 63,9 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsto upisanih birača.

Oba predsednička kandidata, Filip Vujanović i Miodrag Lekić, proglasili su sinoć pobedu i pozvali svoje pristalice na strpljenje dok se ne objave zvanični rezultati.

Vujanović je sinoć rekao da je osvojio 51,3 odsto glasova, a Lekić 48,7. Dosadašnji predsednik Crne Gore je na vrlo kratkoj konferenciji za novinare objasnio da je njegova pobeda rezultat na osnovu celokupnog obrađenog biračkog tela. On se zahvalio građanima Crne Gore, svojoj partiji, Demokratskoj partiji socijalista i porodici.

Zajedno sa Vujanovićem, pred novinarima se pojavio i predsednik DPS Milo Đukanović, ali se nije obratio okupljenima.

Lekić, nezavisni predsednički kandidat, naveo je da je osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5.

- Na osnovu 97 odsto glasova mogu da vam saopštim da su građani Crne Gore meni poverili ulogu predsednika Crne Gore - rekao je Lekić i upozorio Vujanovića na odgovornost u davanju izjava.

Lekić je kazao da Vujanovićevo proglašenje izborne pobede predstavlja državni udar.

- Tražimo do kraja legitimnost i poručujemo da krađu nećemo priznati. DPS pokušava da rezultat preokrene sa problematičnim rezultatima iz Rožaja. Ovaj udar koji ima elemente državnog odbacujem i pozivam na odgovornost i ozbiljnost - rekao je Lekić.

On je pozvao svoje pristalice, okupljene ispred Izbornog štaba u Podgorici, da se raziđu i sačekaju sa slavljem za danas, kada će Državna izborna komisija zvanično saopštiti rezultate izbora.

Pristalice oba kandidata počele su slavlje u Podgorici, nakon što su sinoć njihovi izborni štabovi proglasili pobede. Vujanovićeve i Lekićeve pristalice okupile su se u velikom broju ispred izbornih štabova dvojice predsedničkih kandidata, gde slave uzvikujući pobedničke parole.

Vujanović pobedio u Bijelom Polju, Rožajama i Ulcinju, Lekić u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom

Vujanović je ostvario je ubedljive pobede u Bijelom Polju, Rožajama i Ulcinju, dok je nezavisni kandidat Miodrag Lekić imao mnogo više glasova u Podgorici i Herceg Novom, a slavio je i u Nikšiću, Baru i Pljevljima.

Vujanović je imao više glasova i u Andrijevici, Beranama, Budvi, Cetinju, Plavu, Šavniku i Tivtu.

Lekića je više građana koji su iskoristili biračko pravo podržalo i u Danilovgradu, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Plužinama i Žabljaku.

I predstavnik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović osporio je pobedu Vujanovića na predsedničkim izborima. Pavlović je najavio da će DF stupiti u komunikaciju sa Briselom. Prema rečima i intonaciji Pavlovića, DF će osporiti rezultat predsedničkih izbora.

Povezane vesti:

Lekić: Očekujem da građani Crne Gore glasaju za promene Vujanović: Očekujem pobedu na izborima Televizijski duel Vujanovića i Lekića Đukanović: Velika pobeda Vujanovica, čekamo zvaničnu potvrdu

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preliminarni rezultati: Vujanović pobedio sa 51,2 odsto, Lekić 48,8

Izvor: Blic, 08.Apr.2013

Izborna komisija (IK) Crne Gore saopštila je danas da je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović pobedio na izborima, pošto je osvojio 51,2 odsto glasova, dok je za nezavisnog kandidata Miodraga Lekića glasalo 48,8 odsto birača. Na juče održanim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.