Dačić ne ide u Kijev, na proslavi ambasador

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić ne ide u Kijev, na proslavi ambasador

Srbiju će na proslavi Dana pobede u Ukrajini predstavljati ambasador u Kijevu Rade Bulatović, a ne ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako je ranije bilo najavljeno.

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Do izmene je došlo zbog promene formata pozvanih gostiju na obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u Kijevu, o čemu je Dačića u telefonskom razgovoru obavestio ministar inostranih poslova Ukrajine, Pavlo Klimkin.

Istaknuto je da proslava >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neće biti organizovana na političkom nivou, već na diplomatskom, a Srbiju će predstavljati ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar inostranih poslova Srbije i Klimkin potvrdili su raniji dogovor da će Dačić u junu posetiti Ukrajinu, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u.

Šefovi srpske i ukrajinske diplomatije pozitivno su ocenili jučerašnji sastanak Trilateralne kontakt grupe u Minsku, gde je dogovoren početak rada radnih grupa, što će doprineti otpočinjanju političkog procesa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Promena formata proslave u Kijevu, Dačić ne ide

Izvor: RTS, 07.Maj.2015

Ukrajina je promenila format proslave Dana pobede nad fašizmom, tako da obeležavanju ovog dana sutra u Kijevu neće prisustvovati šef srpske diplomatije Ivica Dačić, kao što je ranije najavljeno. . Proslava neće biti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.