Dačić na inauguraciji predsednika Paname

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na inauguraciji predsednika Paname

Na ceremoniji inauguracije novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena, koji je pobedio na izborima održanim u maju 2019. godine, Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Potpredsednica i panamska šefica diplmatije Paname Izabel de Sent Malo de >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Alvarado, u razgovoru sa Dačićem visoko je ocenila prisustvo delegacije Srbije na svečanosti inauguracije novog predsednika Paname, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Istakla je da je to još jedna potvrda angažovanosti Srbije u građenju prijateljskih veza sa Panamom sa kojom postoji tradicija dobre saradnje još iz perioda nekadašnje Jugoslavije.
Tokom svečanog prijema, organizovanog u okviru svečanosti ispraćaja prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele, Dačić je imao prilike da u neformalnim susretima neposredno razgovora sa brojim visokim zvanicama iz celog sveta, ističe se u saopštenju.
Među njima su bili kralj Španije Felipe Drugi, potpredsednik El Salvadora Feliks Uljoa, sekretar za trgovinu Sjedinjenih Američkih Država Vilbur Ros, ministar poljoprivrede Kine Han Čangfu, ministri spoljnih poslova Španije, Čilea, Perua, Bolivije, kao i sa drugim visokim zvanicama iz političkog, privrednog i kulturnog života Paname i regiona.
Ceremonija primopredaje vlasti između prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele i nastupajućeg Laurentina Kortisa Koena biće završena polaganjem svečane zakletve narednog predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.