Dačić na inauguraciji argentinske predsednice

Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na inauguraciji argentinske predsednice

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je kao predstavnik Srbije inauguraciji predsednice Argentine Kristine Kiršner, koja je izabrana po drugi put na tu funkciju.

"Srbija ima veoma dobre odnose sa Argentinom, u ime Srbije zahvalio sam predsednici Argentine na veoma principijelnim i korektim odnosima koje imamo. Argentina i Srbija su dve prijateljske zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dva prijateljska naroda", naveo je Dačić.

Dačić je izrazio uverenje da to prijateljstvo može da bude čvrsće u svim oblastima, ne samo u političkom smislu, nego i u oblasti kulture i ekonomije.

Dačić je svečanost iskoristio da razgovara i sa predsednicom Brazila, predsednicima Urugvaja, Bolivije i Paragvaja, kao i sa španskim prestolonaslednikom i ministrima inostranih poslova zemalja Latinske Amerike, ali i Evrope.

"Srbija je na inauguraciji bila predstavljena na najvišem nivou", naglasio je ministar Dačić, i naveo da je to veoma bitno za vođenje politike u smislu posvećivanja najveće pažnje upravo našim prijateljima kao što je Argentina.

Inauguracija je bila prilika da se okupe ne samo predsednici država, nego i šefovi vlada, ministri spoljnih poslova i drugi najvažniji funkcioneri zemalja ne samo Latinske već i cele Amerike.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.