Dačić i Tači na forumu u Austriji

Izvor: RTS, 16.Jun.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tači na forumu u Austriji

Ivica Dačić i Hašim Tači učestvuju na Evropskom forumu Vahau, na temu "Iza krize - obrisi nove Evrope", koji okuplja evropske političare i stručnjaka iz nauke i medija.

U samostanu Getvajg, u istoimenom mestu u Austriji održava se dvodnevni Evropski forum Vahau, u okviru kojeg učestvovuju i premijer Srbije Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kosovski premijer Hašim Tači.  

Na međunarodnom skupu Kosovo je predstavljeno asimetrično, odnosno u programu današnje sednice pored funkcije kosovskog premijera nalazi se zvezdica, a na dnu fusnota koja objašnjava da se time ne prejudicira status Kosova. 

Na završnoj plenarnoj sednici učestvovaće šef austrijske diplomatije Mihael Špindeleger, kao i ministar spoljnih poslova Rumunije Titus Korlatean i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Poposki.

Ovogodišnji Evropski forum Vahau održava se na temu "Iza krize - obrisi nove Evrope".

Austrijski zvaničnici veliku pažnju pridaju predstojećem zajedničkom učešću Dačića i Tačija na Evropskom forumu Vahau.

Mihael Špindeleger se izvinio u petak poslanicima u austrijskom parlamentu što nije prisustvovao u četvrtak sednici skupštine posvećenoj povlačenju austrijskih vojnika iz mirovne misije UN na Golanu.

Svoj izostanak opravdao je "pripremama istorijskog susreta premijera Srbije i Kosova predstojećeg vikenda".

Evropski forum Vahau, koji zajedno organizuju 18. put Narodna partija Donje Austrije i Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, posebnu pažnju posvećuje učešću Dačića i Tačija.

U Beču je istaknuto da će njihovo učešće biće "vrhunac" dvodnevnog skupa.

Predsednica Evropskog foruma Vahau Barbara Švarc je ocenila da se taj "skup pokazao ponovo kao platforma za diskusiju o velikim temema budućnosti Evrope".

Evropski forum Vahau održava se svake godine od 1995, nakon što je Austrija pristupila EU, a razgovara se o evropskim temama, pre svega onima koje se tiču regionalne i susedske politike.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.