Dačić i Pajtić sutra u Novom Sadu

Izvor: Blic, 12.Okt.2012, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Pajtić sutra u Novom Sadu

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić razgovaraće sutra u Novom Sadu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Kako se očekuje, Dačić i Pajtić će razgovarati o prevazilaženju problema nastalih nakon odluke Ustavnog suda Srbije da neke odredbe Zakona o nadležnostima AP Vojvodine proglasi neustavnim, te nakon donošenja Zakona o izmenama i dopunama budžeta Republike Srbije, na koji pokrajinska administracija ima primedbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer smatra da su neke njegove odredbe koje se tiču finansiranja AP Vojvodine protivustavne.

Istim povodom 4. oktobra u Novom Sadu su razgovarali Bojan Pajtić i ministar finansija i privrede u republičkoj vladi Mlađan Dinkić.

Tom prilikom je dogovoreno da će nesuglasice koje su postojale oko budžeta, njegovog obima i ustavnih garancija i rebalansa budžeta, biti prevaziđene u narednom periodu kroz izradu Zakona o finansiranju Vojvodine.

- Tim zakonom konačno će biti definisano koji su to izvorni prihodi pokrajine, čime će biti predupređeni svi budući eventualni nesporazumi - rekao je Pajtić nakon sastanka sa Dinkićem.

Povezane vesti: Pastor: Sastanak Dačića i Pajtića sutra ili u petak Mirović: Politički dijalog o pitanjima Vojvodine Dačić i Pajtić o odnosima pokrajinskih i republičkih vlasti Pajtić: Odluka Ustavnog suda najveće probleme nanosi DS-u DSS: Nema internacionalizacije vojvođanskog pitanja
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić i Dačić sutra o azilantima, finansiranju pokrajine...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2012

NOVI SAD -..Problemi u vezi sa azilantima i upozorenja na moguće ukidanje bezviznog režima za građane Srbije, biće i jedna od tema o kojoj će sutra u Novom Sadu razgovarati predsednici vlada Srbije i Vojvodine, Ivica Dačić i Bojan Pajtić, potvrđeno je za Radio - televiziju Vojvodine...O opasnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić kod Pajtića o odlukama Ustavnog suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2012, 02:12

NOVI SAD -..Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić razgovaraće danas u Novom Sadu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta...Kako se očekuje, Dačić i Pajtić će razgovarati o prevazilaženju problema nastalih nakon odluke Ustavnog suda Srbije da neke odredbe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.