Dačić i Jeremić na molitvenom doručku

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Jeremić na molitvenom doručku

BEOGRAD - Na 60. Molitvenom doručku koji 2. februara organizuje predsednik SAD Barak Obama, među zvanicama iz Srbije biće i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Vuk Jeremić, potvrđeno je  u njihovim ministarstvima.

Na tradicionalnom skupu u Vašingtonu, kako je najavljeno, učestvovaće i srpski ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, kao i princ Aleksandar Karađorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i princeza Katarina. Nacionalni molitveni doručak je tradicija stara 60 godina koja svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemlja. Tradicija organizovanja Nacionalnog molitvenog doručka počela je u vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera 1953.

Tadašnji senator Frenk Karlson iz Kanzasa je spontano pozvao Ajzenhauera u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove vlade. Prvobitna ideja da se političari, i iz vlasti i iz opozicije, zajedno mole za mir i uspeh SAD prerasla je u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na koji se pored domaćih pozivaju i svetski lideri i političari da se zajednički mole za mir u svetu. Nacionalni molitveni doručak je manifestacija koja traje nekoliko dana, okuplja oko 3.500 gostiju i sastoji se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem su govornici predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

I on misli da ce Svavisnji da ih saslusa i uslisi?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.