Dačić i Čavušoglu: Razvijati političku i ekonomsku saradnju

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Čavušoglu: Razvijati političku i ekonomsku saradnju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Ankari s ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je "konstatovana obostrana opredeljenost za dalji razvoj političke, ekonomske, kulturne bilateralne saradnje, kao i one u oblasti energetike i turizma".

Istaknuto je da je to od posebnog značaja za stabilnost regiona, smanjenje tenzija i njegov prosperitet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Obostrano je zaključeno da je potrebno jačanje ekonomske saradnje Srbije i Turske, uz cilj da robna razmena dostigne milijardu dolara godišnje. Radi "produbljavanja političkog dijaloga" Dačić je Čavušoglua pozvao na sastanak Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u decembru, tokom kojeg bi predsedavanje tom organizacijom na čijem je čelu sada Srbija, bilo predato Turskoj.

Na sastanku je dogovoreno unapređenje saradnje Diplomatskih akademija Srbije i Turske i upoznavanje s najsavremenijim sistemom elektronskog arhiviranja dokumentacije, koji se primenjuje u Ministarstvu inostranih poslova Turske.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.