Dačić aludirao na Ratkovića iz SDS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić aludirao na Ratkovića iz SDS

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić aludirao je na internacionalnog sekretara SDS Jovana Ratkovića kada je optužio "jednog funkcionera stranke Borisa Tadića" da je kritikovao stanje u Srbiji u razgovorima sa evropskim zvaničnicima kako bi naneo štetu Srbiji, pišu "Večernje novosti".

Dačić je saopštio da su mu prilikom učešća u subotu na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vahauu, u Austriji, sagovornici iz EU skrenuli pažnju da je pre neki dan visoki funkcioner SDS boravio u Briselu i zvaničnicima EU rekao da je politička atmosfera u Srbiji nikad gora, teža nego za vreme režima Miloševića, da se država vodi na nedemokratski način i da dominira autoritarna vladavina.

Ratković, koji je savetovao Tadića dok je on bio predsednik Srbije, nije za "Novosti" hteo ni da demantuje ni da potvrdi da je bio u Briselu, kao ni da li je izneo ovakve ocene.

On je rekao da ne daje izjave za medije, piše list.

U svom saopštenju, Dačić je dodao da je, sa druge strane, Vučić svakog dana izložen najbrutalnijim napadima - i medijskim i političkim.

"Šta je onda suština napada 'da je u Srbiji diktatura', kad u isto vreme komesar Han u ime EU izriče ocenu da je Srbija na veoma dobrom putu? Suština je da se nanese šteta Srbiji. Političare je moguće voleti ili ne voleti, ali ne sme se mrzeti Srbija. Zato je veoma važno da se sačuva politička stabilnost i nastavi započetim evropskim putem uz čvrstu zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. U tome će predsednik Vučić imati moju podršku", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.