Dačić: Zbog Fijata neki već odustali od Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2017, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zbog Fijata neki već odustali od Srbije

Posledice štrajka u Fijatu mogu biti štetne za Srbiju, dovesti do povlačenja investitora i odustajanja stranih ulagača od naše zemlje, kaže ministar Ivica Dačić

On je rekao da se o štrajku u Fijatu i problemima u Gorenju razgovaralo i na Berlinskom procesu u Trstu i da ta dešavanja kako kaže "ne unose dobre tonove".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Ne želim nikoga da branim, niti da osuđujem. Ideološki pripadam partiji koja je na strani radnika. U ovoj situaciji kada su Srbiji potrebne investicije, posledice tih štrajkova, ako traje dugo, mogu biti štetne za Srbiju - rekao je Dačić.

On je naglasio da to može dovesti do povlačenja investitora i već dovodi do odustajanja pojedinih investitora od ulaganja u Srbiju.

Podseća da treba voditi računa i hiljadama zaposlenih u preduzećima koja su povezana sa Fijatom.

- Radnici će doći u situaciju da neće imati o čemu da pregovaraju, ako se ostane bez radnih mesta. Potrebna je odgovornost svih i zaposlenih i poslodavca i države - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.