Dačić: Vlada će pomoći preduzećima Tigar i Prvi maj

Izvor: Blic, 02.Nov.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada će pomoći preduzećima Tigar i Prvi maj

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Vlada Srbije pomoći korporaciji ''Tigar'' i konfekciji ''Prvi maj'' u Pirotu, u obezbeđivanju novih tržišta i revitalizaciji proizvodnje.

On je naveo, prilikom obilaska tih fabrika, da Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno spasilačko-vatrogasne jedinice, koriste deo zaštitnih sredstava proizvedenih u korporaciji ''Tigar'' dok će, što se tiče ''Prvog maja'', biti zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << analizirano šta ta firma može da proizvede za potrebe policije.

Dačić je rekao novinarima da je interes Srbije da ta dva preduzeća uspešno posluju, jer ukupno zpošljavaju više od 4.500 radnika.

On je istakao i da proizvodni programi te dve firme predstavljaju svojevrstan nacionalni brend koji je neophodno sačuvati. Prema njegovim rečima korporaciji ''Tigar'' su potrebna nova tržišta, dok je za ''Prvi maj'', nakon neuspele privatizacije, potrebna revitalizacija.

Dačić je podsetio i na opredeljenje vlade da se razvije domaća privreda i da ta preduzeća mogu uspešno da konkurišu na državnim tenderima i javnim nabavkama.

Zamenik premijera je ukazao i na značaj ravnomernog regionalnog razvoja svih krajeva Srbije koja ''ne može da postane deo evropske porodice ukoliko nije ravnomerno razvijena'', a istovremeno je upozorio da "pri zalaganju za regionalizam, treba voditi računa da taj proces ne ugrožava državne interese i državu u celini kroz separatizam".

Dačić je u okviru posete Pirotu otvorio deonicu puta Koprivštički krst - Belski most i posetio policijsku upravu u tom gradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.