Dačić: Uspešna poseta Sloveniji

Izvor: B92, 15.Nov.2012, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uspešna poseta Sloveniji

Ljubljana -- Premijer Ivica Dačić ocenio dvodnevnu posetu Sloveniji kao veoma uspešnu i istakao da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose bez otvorenih političkih pitanja.

Ekonomska saradnja Srbije i Slovenije je uspešna, konstatovao je Dačić i saglasio se s domaćinima da je treba proširiti.

"Imao sam uspešnu posetu, dobre političke razgovore s premijerom, predsednikom Slovenije i predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta, ali i s predstavnicima kompanija i udruženja menadžera gde smo konstatovali da nemamo otvorenih političkih pitanja", rekao je Dačić novinarima.

Prema njegovim rečima, od Slovenije očekujemo dalju podršku na putu ka EU i da dve vlade treba da omoguće kompanijama zajednički nastup na trećim tržištima.

Ocenivši ekonomsku saradnju kao izuzetno uspešnu, predsednik vlade Srbije je napomenuo da su investitori i jedne i druge zemlje našli interes da ulažu u Sloveniju i u Srbiju.

On je ponovio da postoji mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima, o čemu je razgovarao jutros s Udruženjem menadžera, ali je podržao i ideju konzorcijuma firmi iz regiona.

Dačić je, naime, u razgovoru jutros s menadžerima saznao da su oni već formirali konzorcijum za građevinske poslove u kojem je trenutno 41 firma iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a cilj je zajednički nastup na nekim tradicionalnim tržištima na kojima smo nekad bili prisutni.

"Zato podržavam akciju da se organizuje skup sto najvećih biznismena regiona, što je predlagano na sličnom skupu u Aranđelovcu, a Srbija će maksimalno doprineti organizaciji takvog jednog samita", naveo je Dačić.

On je još jednom ponovio da će sastanci dve vlade, slovenačke i srpske, ubuduće biti redovno održavani jednom godišnje, a prvi takav samit planiran je za proleće naredne godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Slovenija da pomogne Srbiji na njenom putu ka EU

Izvor: Telegraf.rs, 15.Nov.2012

"Imao sam uspešnu posetu, dobre političke razgovore s premijerom, predsednikom Slovenije i predsednikom parlamenta, ali i s predstavnicima kompanija i udruženja menadžera", rekao je premijer Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.