Dačić: Trajno rešiti pitanje Kosova

Izvor: B92, 31.Dec.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Trajno rešiti pitanje Kosova

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je cilj da se do kraja mandata njegove vlade trajno reši pitanje Kosova.

"Cilj je da do kraja mandata rešimo pitanje Kosova koje nije priznavanje, nego da se dodje do sveobuhvatnog rešenja koje bi uvažilo i albanske i srpske legitimne interese", rekao je Dačić u novogodišnjem intervjuu listu "Blic".

Premijer je naveo da platformu o Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohiji, izmedju ostalog, čine tri dokumenta - principi za pregovore, predlog rešenja autonomije i analiza medjunarodnog položaja Srbije.

"Od početka je bilo dogovoreno da samo principi za pregovore idu u parlament, a konkretan predlog rešenja autonomije nije predvidjen za usvajanje u parlamentu. To će na kraju pregovora i onoga što se postigne biti pretočeno u zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i potom usvojeno u Skupštini", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će 17. januara u Briselu sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem razgovarati o rešenju za paralelizam institucija na Kosovu i za posebnost Srba.

Prema njegovim rečima, do kraja leta bi trebalo da se postigne rešenje o tim temama.

Upitan da li će vlada izdržati ceo mandat, Dačić je kazao da bi izbori sada odgovarali Socijalističkoj partiji Srbije (SPS), čiji je on predsednik, i Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

"Naše dve stranke bi osvojile više od 60 odsto mandata. Ali zašto bi išli na izbore? Imamo u sledećoj godini veoma važne ispite iz većine predmeta - ekonomsku krizu, Kosovo, EU", ocenio je Dačić.

Govoreći o promeni vlasti u Beoradu, Dačić je rekao da nije bilo incijativa ili razgovora o toj temi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Trajno rešiti pitanje Kosova do kraja mandata

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je cilj da se do kraja mandata njegove vlade trajno reši pitanje Kosova..."Cilj je da do kraja mandata rešimo pitanje Kosova koje nije priznavanje, nego da se dođe do sveobuhvatnog rešenja koje bi uvažilo i albanske i srpske legitimne interese", rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.