Dačić: Tamak će biti isporučen Turskoj

Izvor: Glas javnosti, 02.Maj.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tamak će biti isporučen Turskoj

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će član turskog, odnosno kurdskog Hezbolaha Ajdan Tamak, koji je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš biti izručen Turskoj, ukoliko ona to zatraži.

On je rekao novinarima da se Tamak trenutno nalazi u prihvatilištu za strance Uprave granične policije ponoviši da je turski Interpol u subotu popodne potvrdio njegov indentitet da je član >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << turskog odnosno kurdskog Hezbolaha.

Dačić je dodao da je ta osoba, prema navodima turskog Interpola, u Turskoj osuđena na doživotnu robiju zbog više terorističkih akata i da se traži "zbog pripadnosti terostičkoj grupi turski ili kurdski Hezbolah".

- Ta osoba, po završetku kriminalističke obrade ući će u ekstradicioni postupak, rekao je Dačić, u Nastavnom Centru MUP-a u Makišu , gde je sa predstavnicima policijskih sindikata obeležio međunarodni praznik rada - 1. maj.

U saradnji Interpola Beograd i Interpola Ankara, srpska pogranična policija u subotu ujutro uhapsila je na Horgošu dve osobe prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Srpska policija, na osnovu operativnih podataka i saradnje našeg i turskog Intreropla dobila je najavu mogućnosti da preko naše zemlje može da pređe kamion u kome bi mogle da se nalaze osobe pozvezana sa Tamakom.

Ta informacija u MUP Srbije je stigla kada je kamion, koji je navodno prevozio sapun za Nemačku ušao u zemlju, pa su dve osobe uhapšene na izlasku iz Srbije na Horgošu.

Dačić je sinoć rekao i da su dve osobe u kamionu bile umotane, gotovo cele u neki celofan ili ciradu, a da aparati za otkrivanje prisustva živih bića u zatvorenom prostoru to nisu registvovali tako da su pronađeni prilikom fizičkog pregleda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.