Izvor: RTS, 09.Apr.2021, 14:49

Dačić: Srbija posvećena borbi protiv korupcije

Srbija je posvećena borbi protiv korupcije na svim nivoima, a u toj borbi uloga parlamenta i svakog narodnog poslanika pojedinačno zauzima važno mesto, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.
Dačić je na konstitutivnom sastanku Globalne organizacije parlamentraca za borbu protiv korupcije u Srbiji (GOPAK) objasnio da je uloga poslanika važna ne samo zbog donošenja zakona već i zbog kontrolne uloge u borbi protiv korupcije, sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pranja novca, nadzora nad radom vlade i trošenja javnih finansija.
"U Srbiji nismo zadovoljni rezultatima u borbi protiv korupcije i siguran sam da nikada nećemo biti sasvim zadovoljni", rekao je Dačić.
Dodao je da za uspeh nije dovoljno samo dobro zakonodavstvo već je potrebna stalna međusobno koordinisana akcija, ne samo u okviru državne strukture već i u saradnji sa nevladinim sektorom, kao i međunarodnim organizacijama.
Dačić je zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog organka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku.
GOPAK je organizacija koja deluje u pedeset zemalja u svim regionima sveta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.