Dačić: Srbija nije banana država

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2013, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nije banana država

Premijer Ivica Dačić kaže da uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima OVPMB u Preševu nema nikakve veze sa ljudskim pravima, već s poštovanjem zakona.

Spomenik je provokacija : Ivica Dačić i Nikola Gruevski  

"Srbija nije banana država već država koja ima svoje zakone", rekao je Dačić na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konferenciji za novinare posle razgovora s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.

 

Dačić je ocenio da je postavljanje spomenika pripadnicima OVPMB u centru Preševa "provokacija prema državi Srbiji".

 

"U Preševu postoje 22 spomenika OVPMB i OVK. Država je ćutala dok nije bio postavljen taj na trgu ispred zgrade opštine... To nema nikakve veze sa ljudskim pravima", dodao je srpski premijer.

 

Povodom stava albanskih partija u Makedoniji da zbog uklanjanja spomenika u Preševu nije vreme za njegovu posetu Makedoniji, Dačić je rekao: "Ako mogu da razgovaram sa (premijerom Kosova Hašimom) Tačijem u Briselu zašto ne bih mogao da razgovaram sa (premijerom Makedonije) Nikolom Gruevskim i sa makedonskim narodom".

 

Dačić je ponovio da uklanjanje spomenika u Preševu nema veze sa ljudskim pravima.

 

"Nisam tražio ništa što ne postoji u drugim državama i što ne postoji u zakonu. Vi znate za šta se ja zalažem kad je rec o Kosovu i zato se obratite albanskim liderima koji o tome neće da razgovaraju i neće da povežu pitanja jedne teritorije sa drugom, zato što ne smeju", rekao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.