Dačić: Srbija na OI - uspeh ili ne

Izvor: B92, 12.Avg.2012, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija na OI - uspeh ili ne

Beograd -- Pre zlatne medalje Milice Mandić bilo je dosta polemike u javnosti o tome da li su naši olimpijci postigli ono što se od njih očekivalo.

Premijer Ivica Dačić je za vreme svog boravka u Londonu govorio o tome, ali i o tome kako treba da se promeni odnos prema sportu u Srbiji. Dačić je najavio analizu rada sportskih saveza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Razgovaraćemo da li je problem novac ili je problem sama organizacija sportskih saveza, klubova. Ne može se nikad sa sigurnošću reći koliko medalja možete da očekujete i šta je to uspeh, a šta nije uspeh, mi smo imali ovde nekoliko četvrtih mesta, imali smo i nekoliko rezultata koji su, možda, razočaravajući u odnosu na očekivanja javnosti. Treba otvoreno razgovarati o svemu tome.”

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić izjavila je da joj se ispunila želja da se na velikom takmičenju popne na pobedničko postolje i zapeva himnu "Bože pravde".

"To mi je bila želja od kada sam počela da treniram, da se popnem na pobedničko postolje, pevam srpsku himnu i gledam zastavu kako se diže. Osećaj je neprocenjiv, nešto za šta se živi", rekla je Mandić.

Mandić je dodala da bi volela da na ceremoniji svečeanog otvarana Igara u Riju 2016. godine ponese zastavu Srbije.

Milici čestitaju srpski zvaničnici

Milici Mandić i Tekvondo savezu Srbije osvojenu zlatnu medalju na Olimijskim igrama u Londonu čestitali su predsednik Srbije Tomisav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministarka sporta i omladine Alisa Marić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

U telegramu koji je uputio pobednici Mandić, predsednik Tomislav Nikolić je istakao da osvojeno zlato predstavlja podsticaj za dalje uspehe svim učesnicima Olimpijskih igara, a vaterpolistima uliva dodatnu snagu pred sutrašnju utakmicu.

Ministarka sporta Alisa Marić čestitala je Milici Mandić zlatnu medalju u tekvondu na Olimpijskim igrama u Londonu i poželela joj mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri i životu.

Gradonačelnika Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštne grada Aleksandar Antić čestitali su Milici Mandić na osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Londonu.

Mandićeva je sinoć u Londonu osvojila treće odličje za Srbiju, ukupno 101. medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama prethodno su medalje osvojili strelci Andrija Zlatić (bronza) i Ivana Maksimović (srebro).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.