Dačić: Srbi ne žele da žive na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbi ne žele da žive na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da Srbi sa severa Kosova nemaju razloga za proglašenje nezavisnosti, jer su još uvek deo Srbije.

Komentarišući izjavu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovića da se Srbi sa severa Kosova pripremaju na taj čin, Dačić je kazao da je to "odraz činjenice da Srbi ne žele da žive na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovu i Metohiji".

Zamenik predsednika Vlade je kazao da je ideja o podeli Kosova rešenje, ali da su taj njegov stav mnogi kritikovali.

"Kad ja govorim o tome da na Kosovu treba da se izvrši razgraničenje, zapadne diplomate mi kažu da će to biti otvaranje Pandorine kutije za druge podele. Ne, upravo je otcepljenje Kosova od Srbije bilo otvaranje Pandorine kutije", rekao je Dačić.

On je ukazao da je zbog toga i predlagao međunarodnu konferenciju o Kosovu koja bi, kako je rekao, pokazala da je to jedinstven slučaj a ne pravilo za neke druge.

"Ideja o podeli Kosova čuje se i u Americi, i nema razloga da bude jeres u Srbiji", rekao je Dačić, kome je danas u Kruševcu uručeno priznanje Povelja mira i tolerancije za širenje ideala mira Asocijacije za kulturu mira i tolerancije u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.