Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 18:56

Dačić: Sa Vučićem nije bilo "uzmi ili ostavi"

Novi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je ljudima koji smatraju da je mesto predsednika parlamenta degradirajuće za njega – da je to najviša funkcija koju je do sada obavljao.
Ivica Dačić, koje je izabran za predsednika parlamenta, rekao je novinarima u Skupštini Srbije da se njegov razgovor sa Aleksandrom Vučićem nije odvijao u kategorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "uzmi ili ostavi" ili "trebaš mi – ne trebaš mi", navodeći da je lider Srpske napredne stranke imao nekoliko varijanti, ali da to nije za javnu priču.

Dačić je tako odgovorio na pitanje da li bi izabrao tu funkciju da je mogao da bira.
Ukazao je i da to što mediji nisu znali za to dok nije saopštio predsednik Aleksandar Vučić, govori o njihovom međusobnom poverenju.
Dodao je da želi da učini rad u Skupštini ozbiljnim i najavio sledeću sednicu za subotu na kojoj će se raspravljati o Zakonu o ministarstvima što je, kako je rekao, preduslov za formiranje Vlade.
"Moj zadatak je da štitim parlament od napada na tu instituciju i od onih koji žele da ga degradiraju, kao i celu Srbiju", rekao je Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije.
Podsetio je na izjavu predsednika Vučića da će parlament imati važnu ulogu u društvenom dijalogu, ali je dodao da je tek stupio na funkciju tako da ne može precizno o tome sada da govori.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić za RTS: Moj zadatak je da štitim ugled i dostojanstvo Parlamenta

Izvor: RTS, 23.Okt.2020, 08:27

Novi predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže za RTS da oni koji misle da je to protokolarna funkcija o Parlamentu misle sve najgore. To je slika koju ne smemo da dozvolimo, poručio je Dačić. . Ivica Dačić, koji je juče izabran za predsednika Skupštine Srbije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.