Dačić: SPS ne parazitira na leđima Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS ne parazitira na leđima Vučića

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je začuđen "ničim izazvanim" napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koji je, govoreći o predsedničkim izborima, kako kaže, grubo napao Socijalističku partiju Srbije da "parazitira na leđima Vučića".

"A ko parazitira na leđima Vučića, valjda Aleksandar Vučić najbolje zna. Njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre svega, treba tražiti među onima koji su bili na njegovoj listi na izborima, a sada se ponašaju kao da ih se ne tiču ovozemaljski politički problemi i čije je ćutanje jače od grmljavine onih koji se obrušavaju na Vučića, u zemlji i regionu", istakao je Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić ističe da SPS nikad nije tražila da vladajuća koalicija podrži njega kao predsedničkog kandidata i pita otkud onda ovakav napad i kome je to u interesu.

"Vladajućoj većini sigurno ne. Zato ne želim da rasplamsavam polemiku, jer ja nisam protivnik Vučića, kako Jugović kaže, već njegov saveznik", poručio je Dačić u pisanoj izjavi.

On dodaje da SPS nije ni donela bilo kakvu odluku o učešću na predsedničkim izborima koji se održavaju sledeće godine, niti su doneli odluku o kandidatu.

On dodaje da će o predsedničkim izborima, kao i o svemu ostalom, SPS i JS razgovarati isključivo sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Sa drugima nemamo šta da razgovaramo", istakao je Dačić, saopšteno je iz SPS.

Jugović ranije danas izjavio da bi stranke na vlasti, iz ljubavi prema Srbiji, trebalo na narednim predsedničkim izborima da imaju jednog kandidata, ali da taj kandidat ne može da bude Ivica Dačić niti bilo koji kandidat iz partija koje su se tek u postizborno vreme priključile koaliciji sa SNS.

On je precizirao da su te stranke na prethodnim parlamentarnim izborima bile protivnik izborne liste "Srbija pobeđuje" i da su do glasača stigle "prethodno parazitirajući na leđima Vučića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rat" Dačića i Jugovića: Ko parazitira na leđima Vučića?

Izvor: B92, 12.Sep.2016

Beograd -- Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je začuđen "ničim izazvanim" napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića...Kako Dačić navodi, Jugović je govoreći o predsedničkim izborima grubo napao Socijalističku partiju Srbije da "parazitira na leđima Vučića"..."A...

Nastavak na B92...

Jugović: Dačić "igrao na siguricu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2016, 11:39

Ukoliko vladajuća koalicija na predsedničkim izborima stane iza jednog kandidata, to nikako ne može da bude onaj koji je 2012. glasao i pozvao svoje simpatizere da glasaju protiv Tomislava Nikolića, a za Borisa Tadića, izjavio je danas potpredsednik Partije socijalista Bratislav Jugović...Kao potencijalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.