Dačić: Regionalna saradnja odlična, jedini problem sa Hrvatskom

Izvor: Politika, 25.Dec.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Regionalna saradnja odlična, jedini problem sa Hrvatskom

 Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nikada nije bila bolja regionalna saradnja, a da jedini problem koji postoji jesu odnosi sa Hrvatskom.

Dačić je novinarima u Centru Sava rekao da će se i u narednom periodu nastojati da se pronađu konstruktivni prilazi rešavanju problema sa Hrvatskom bez obzira na sve različite stavove koje dve države imaju.

„Odnosi moraju da postoje.Treba da uradimo, ne bih rekao na normalizaciji,već na sprečavanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da taj, kako sam ga figurativno nazvao, led koji postoji ne postane toliko debeo da ne može tako lako da se otopi”, rekao je Dačić.

U tom kontekstu on je naveo da postoji već inicijativa da se sretne sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Dačić je podsetio da je on bio u poseti Bosni i Hercegovini,Sloveniji a da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio Makedoniju i Mađarsku ...

„Srbiju su posetili mnogi evropski lideri među kojima i predsednik rumunske vlade.Srbija nikada nije imala bolju regionalnu saradnju”, ponovio je Dačić.

-----------------------------------

Dačić: Poljoprivedi najviše koristi od pristupa EU

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ukidanje dažbina za poljoprivredne proizvode iz zemalja Evropske unije stvar zatečenog stanja, ali da će poljoprivreda imati najviše koristi od pristupa Uniji.

Dačić je novinarima u Sava centru rekao da je Vlada Srbije upravo iz tog razloga donela odluku da se povedu razgovori sa EU kako bi se išlo u korak sa dogovorenim, ali i videlo na koji način da se zaštiti domaća proizovdnja.

„To će biti predmet naših aktivnosti u narednom periodu”, rekao je Dačić.

On je precizirao da je ukidanje dažbina za poljoprivredne proizvode „zatečeno stanje na osnovu ranije vođenih pregovora i ranije potpisanog SSP i da je to tema o kojoj Vlada Srbije želi da razgovara sa Evropskom komisijom”.

Tanjug

objavljeno: 25.12.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nema razmimoilaženja zbog platforme

Izvor: S media, 25.Dec.2012

Nema razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji u vezi sa tim šta treba da ide u Skupštinu Srbije i do kraja sedmice trebalo bi da budu sumirani predlozi teksta platforme o Kosovu, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić...Predsednik Vlade Srbije je precizirao da se platforma sastoji iz tri dokumenta:.."U...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.