Dačić: Priština htela da menja dogovoreno

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Priština htela da menja dogovoreno

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pregovori s Prištinom, održani u ponedeljak veče u Briselu, bili teški jer je Priština želela da promeni sedam od 15 tačaka sporazuma o pravosuđu koji je predložila Evropska komisija.

Dačić je rekao da je dogovor o poravosuđu "bio fiksiran" još u martu 2014. i da je Evropska komisija na osnovu toga predložila 15 tačaka.

- Međutim, prištinska strana je imala zahtev za promenu sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od tih 15 tačaka, govoreći da to nije baš tako dogovoreno, čime nije dovela u pitanje kredibilitet Srbije, već inastitucija EU koje su napravile predlog - rekao je Dačić.

Ministar je dodao da je prištinska delegacija posle dugih i teških razgovora odustala od toga na čemu su insistirali i da je dogovor postignut "oko dva, pola tri".

Prema rečima šefa srpske diplomatije, stav institucija EU je da se Srbija ozbiljno priprema i radi u procesu pregovora i da ima dobre kapacitete, ali da je za otvaranje poglalja potrebno stvoriti "politički optimalne uslove".

Dodao je da se na tome radi i da je optimista, ocenivši da bi EU trebalo više da ceni doprinos Srbije u procesu dijaloga sa Prištinom u protekle dve godine i kada je reč o otvaranju poglavlja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.