Dačić: Pretres je redovna aktivnost

Izvor: B92, 08.Dec.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pretres je redovna aktivnost

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pretres dve kuće u potrazi za haškim optuženikom Goranom Hadžićem deo redovnih aktivnosti policije.

Dačić je rekao da nema nikakvih posebnih razloga zašto je baš danas došlo do te akcije.

Objasnio je da se sve aktivnosti koorodiniraju i sprovode u saradnji s Tužilaštvom za ratne zločine i nadležnim državnim organima, odnosno Akcionim timom Vlade Srbije.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da MUP izvršava njihove naloge i proverava sve detalje vezane za haške optuženike, kao i eventualne veze sa ljudima koji im pomažu.

Ministar Dačić je uputio novinare da o svim današnjim aktivnostima odgovore potraže u Tužilaštvu za ratne zločine koje je nadležno za to.

Upitan da li je tokom pretresa nešto otkriveno, Dačić je rekao da je i za to nadležno Tužilaštvo za ratne zločine, istakavši da policija sve što pronađe dostavlja tom državnom organu.

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Srbije pretresli su dve kuće u Novom Sadu, u potrazi za haškim beguncem Goranom Hadžićem. U pitanju su objekti koji pripadaju Hadžićevim bliskim rođacima.

Potraga je obavljena na osnovu naredbe tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

Cilj ove akcije bio je potraga za dokumentima i materijalima, ali i za licima koja imaju eventualna saznanja o tome gde je Hadžić i koji bi mogli da pomognu u njegovom lociranju i pronalaženju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Goran Hadžić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.