Dačić: Pozdravljam izbor Mogerinijeve i Tuska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pozdravljam izbor Mogerinijeve i Tuska

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozdravio je izbor dosadašnje ministarke spoljnih poslova Italije Federike Mogerini za novu šeficu evropske diplomatije i premijera Poljske Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta, istakavši da su oboje privrženi evropskim integracijama Srbije.

"Pozdravljam njihov izbor, lično ih poznajem, oboje su bili u Srbiji na moj poziv i znam da su veoma privrženi evropskim integracijama Srbije. Siguran sam da ćemo imati dobru saradnju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Dačić za "Blic".

Na pitanje da li to znači da neće biti ultimatuma i pritisaka na Srbiju, Dačić je odgovorio da očekuje "korektnu saradnju i međusobno poverenje".

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da izbor Mogerinijeve za šeficu evropske diplomatije nije neočekivan.

S obzirom na to da će Mogerinijeva voditi razgovore Beograda i Prištine, Joksimovićeva je rekla da očekuje "nastavak konstruktivnog i nepristrasnog pristupa u briselskom dijalogu, jer EU je sistem, iako naravno, dosta znači format ličnosti".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Pozdravljam izbor Mogerini i Tuska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozdravio je izbor dosadašnje ministarke spoljnih poslova Italije Federike Mogerini za novu šeficu evropske diplomatije i premijera Poljske Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta, istakavši da su oboje privrženi evropskim integracijama Srbije..."Pozdravljam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić i Vučić pozdravili izbor Mogerini i Tuska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozdravio je izbor dosadašnje ministarke spoljnih poslova Italije Federike Mogerini za novu šeficu evropske diplomatije i premijera Poljske Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta, istakavši da su oboje privrženi evropskim integracijama Srbije. Čestitku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.