Dačić: Podela Kosova jedino rešenje

Izvor: B92, 15.Maj.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Podela Kosova jedino rešenje

Priština -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

"To je moje mišljenje, iako se to ne sviđa ni Beogradu ni Prištini. Međutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje", kaže Dačić.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način koji nas može dovesti do brzog rešenja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

"Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prođu godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", dodaje Dačić.

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje".

"Ako želite da budete deo EU-a treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog između Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nađu rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance".

"Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Podela Kosova je jedino rešenje

Izvor: EMportal, 15.Maj.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.