Dačić: Pitam EU, SAD, Britaniju - dokle ćete da ćutite?

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pitam EU, SAD, Britaniju - dokle ćete da ćutite?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je izjava Edija Rame još jedna potvrda da je stvaranje velike Albanije zajednička platforma svih Albanaca.

On je dodao da to predstavlja najveću pretnju za mir i stabilnost Balkana i Evrope.

“Pitam međunarodnu zajednicu, šta bi bilo da je Vučić rekao da je moguće ujedinjenje Srbije i Republike Srpske ako ne uđemo u EU? Siguran sam da bi se svi oglasili i optužili Srbiju da ugrožava mir“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Dačić.

“Pitam zato EU, SAD, Veliku Britaniju i ostale, dokle će da ćute kada neko ugrožava Srbiju? Ili je ćutanje znak odobravanja?“, navodi Dačić.

Da podsetimo, upitan o ujedinjenju Albanije i Kosova, Rama je za briselski "Politiko" rekao da to nije njegova želja, ali da jeste moguća alternativa za zatvorena vrata EU.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Velika Albanija – najveća pretnja miru na Balkanu

Izvor: RTS, 18.Apr.2017

Izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova još je jedna potvrda da je stvaranje Velike Albanije zajednička platforma svih Albanaca – što predstavlja najveću pretnju za mir i stabilnost Balkana i Evrope, ocenio je prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.