Dačić: Održati ravnotežu između Rusije i Zapada

Izvor: Blic, 02.Nov.2017, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Održati ravnotežu između Rusije i Zapada

Srbija želi da zadrži delikatan balans između Rusije i Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, odbacujući pozive SAD da Beograd izabere stranu.

Dačić je za Rojters rekao da Beograd želi da održi ravnotežu sa Zapadom, Rusijom i Kinom.

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Hojt Ji rekao je ranije da Beograd ne može da sedi na dve stolice u isto vreme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Ono što ne želimo jeste da neko izvuče stolicu ispod nas. Ono što je važno jeste sagledati šta je u našem najboljem interesu", rekao je Dačić.

Dačić je uporedio protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova sa odbijanjem Španije da prizna referendum o otcepljenju Katalonije.

"Ako Španija može da se bori za svoj koncept Katalonije, onda i mi Srbi možemo da se borimo za našu zemlju", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija i vlada u Prištini treba da traže "vin-vin" soluciju i "međunarodnu konferenciju", što bi sprečilo "buduće ratove za narednih 100 godina".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Održati ravnotežu između Rusije i Zapada

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2017

BEOGRAD - Srbija želi da zadrži delikatan balans između Rusije i Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, odbacujući pozive SAD da Beograd izabere stranu...Dačić je za Reuters rekao da Beograd želi da održi ravnotežu sa Zapadom, Rusijom i Kinom...Visoki zvaničnik američkog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.