Dačić: SPS reformisana i spremna za izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS reformisana i spremna za izbore

BABUŠNICA -

Socijalistička partija Srbije (SPS) je spremna za izbore, izjavio je danas u Babušnici predsednik SPS-a, prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Oni će se održati u redovnom terminu i neće biti vanrednih izbora", rekao je Dačić, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Dačić je danas zajedno sa ministrom životne sredine i rudarstva Oliverom Dulićem otvorio novoizgrađeni otvoreni bazen u Babušnici.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Prema njegovim rečima, kada je reč o verbalnom prepucavanju sa pojedinim koalicionim partnerima, pre svega sa Srpskim pokretom obnove čiji je poslanik Aleksandar Jugović danas takođe bio u Babušnici, Dačić je rekao "da mnogima ne odgovara što je SPS u vlasti i što je učinio puno toga na priključenju Srbije EU".

"Naša partija je reformisana, o čemu govori i činjenica da je od osnivanja promenila pet predsednika, dok druge nisu menjale predsednike još od svog osnivanja", rekao je Dačić.

Dačić je posle otvaranja kupališnog kompleksa konstatovao da od preko 40 najnerazvijenijih opština u celoj Srbiji, čak 15 su iz Pirotskog, Nišavskog, Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga, odnosno sa juga Srbije "koji je rak-rana republike".

"Narod u ovom kraju mora da se organizuje kako se to radi u Vojvodini i Šumadiji i da se izbori za bolji status u republici", kazao je Dačić u Babušnici.

Dačić je još rekao da je jug Srbije najviše dao u svim dosadašnjim oslobodilačkim ratovima i "da će centralna vlast morati da okrene novi list", ali i "da promeni knjigu", kada je reč o razvoju ovog dela Srbije, kako ne bi potpuno opusteo.

"U svakoj porodici bolje prolaze deca koja najviše plaču. Mi iz ovih krajeva nikada nismo plakali pred centralnim vlastima kao što to čine Vojvođani i Šumadinci, ali ćemo morati to da promenimo", rekao je Dačić.

Ministar Oliver Dulić je rekao da je izgradnja ovakvih objekata, kao što je bazen u Babušnici, prilika da se uposli građevinska operativa, ali i da mladi ljudi u ovakvim krajevima odustanu od odlaska u veće sredine.

"Posebno me raduje činjenica što će se voda u ovom bazenu zagrevati solarnim panelima, kao u najrazvijenijim zemljama poput Japana", rekao je Dulić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nismo plakali kao Vojvođani

Izvor: B92, 13.Okt.2011

Babušnica -- Ivica Dačić rekao izbori neće biti u vanrednom terminu, već aprila ili maja 2012. On je dodao da je SPS već spreman za izbore...Dačić je izrazio uverenje da će socijalisti na njima nastupiti sa sadašnjim koalicionim partnerima - PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom...Dačić je rekao...

Nastavak na B92...

"Nismo plakali kao Vojvođani"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2011

Socijalistička partija Srbije (SPS) je spremna za izbore, izjavio je u Babušnici predsednik SPS-a, prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dačić..."Oni će se održati u redovnom terminu i neće biti vanrednih izbora", rekao je Dačić, odgovarajući na novinarsko pitanje...Dačić...

Nastavak na Vesti-online.com...

DAČIĆ I DULIĆ OTVORILI BAZEN U BABUŠNICI

Izvor: Kurir, 13.Okt.2011

BABUŠNICA - Dan opštine Babušnica obeležen je nizom manifestacija i otvaranjem kupališnog kompleksa u prisustvu ministara policije i životne sredine, Ivice Dačića i Olivera Dulića...Dačić i Dulić su izrazili zadovoljstvo što je završen kupališni kompleks, ali su ukazali na neophodnost...

Nastavak na Kurir...

Restitucija komplikuje odnose sa Mađarskom

Izvor: S media, 14.Okt.2011, 17:11

Restitucija se ne može odnositi na pripadnike okupacionih snaga i Evropa ne može biti protiv tog stava. Bilateralne probleme treba rešavati drugim postupcima, ocenio je danas Ivica Dačić, srpski ministar unutrašnjih poslova. ..Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.