Dačić: Nemamo vremena za rasprave

Izvor: B92, 01.Maj.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nemamo vremena za rasprave

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Dačić je novinarima u Zemunu rekao da zato sledeći sastanci sa predstavnicima Srba sa severa treba da budu posvećeni tome kako da se primenom sporazuma još nešto popravi.

"Ako se želi ići na referendum odmah se mora odlučiti. Ako nema referenduma a koliko vidim nema, mislim da to nije korektno prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celoj Srbiji jer ovo nije pitanje samo severa Kosova", rekao je premijer.

S druge strane, dodao je, rokovi već ističu jer je prošlog petka trebalo da bude napravljen plan za primenu sporazuma.

"Ti razgovori će se nastaviti sledeće nedelje ali vremena imamo veoma malo. Zato naši sledeći sastanci (sa predstavnicima Srba sa severa) ne treba da budu posvećeni međusobnom ubeđivanju već kako da primenom sporazuma nešto popravimo", poručio je Dačić.

Premijer Srbije poručio je nešto ranije, gostujući na RTV Pink, da je vlada donela odluku da podrži briselski sporazum i da će on biti primenjen, a da "odbijanje svega" Srbiju može puno da košta.

"Niko nema prava da ovu zemlju dovodi u situaciju da idemo u dalje propadanje, naročito jer taj sporazum nije uperen protiv našeg naroda", rekao je Dačić.

Predsednik Tomislav NIkolić je, dodao je, predložio da se Zakonom o suštinskoj autonomiji Zajednici srpskih opština omogući da bude sastavni deo ustavno-pravnog sistema Srbije.

Dačić je ponovio da nema razloga da se Srbi sa severa KiM boje jer "albanska čizma" ne može tamo da dođe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Sporazum će biti primenjen

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2013

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da više nema vremena za višemesečne rasprave o briselskom sporazumu i da će sporazum svakako biti primenjen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.