Dačić: Ne prihvatamo predstavljanje Kosova

Izvor: S media, 15.Dec.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne prihvatamo predstavljanje Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija treba da udje u Evropsku uniju, ali da sačuva svoj nacionalni interes.

Dačić je rekao da bi predstavljanje Kosova na medjunarodnim forumima mimo načina koji je utvrdjen Rezolucijom 1244 Saveta bebednosti UN značilo priznanje Kosova i da se na Srbiju vrši pritisak da na to pristane.



"Ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da prihvatimo predstavljanje Kosova na medjunarodnim forumima ako ne stoji da je to po Rezoluciji 1244"
, rekao je Dačić.

Dačić: Netačne tvrdnje da nije traženo priznanje Kosova

Dačić: EU traži da priznamo Kosovo

Dačić: EU traži da priznamo Kosovo

On je rekao da nikad nije govorio "i Evropska unija i Kosovo" već da je uvek isticao Srbiju i ono što je u interesu Srbije.

Dačić je istakao da "Brisel, Pariz, Vašington, London i Rim" još lobiraju kod država koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to urade.



"Ne znam zašto se iznenadjujemo da oni to ne rade, svaki razgovor se završava rečima da Srbija mora da prihvati realnost
", kazao je Dačić.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.