Dačić :Ne očekujem da Kitarović bude hrvatski Šešelj

Izvor: Press, 19.Jan.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić :Ne očekujem da Kitarović bude hrvatski Šešelj

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za N1, nakon izjave nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da Hrvatima smatra sve građane Hrvatske, da ne očekuje da ona bude hrvatski Vojislav Šešelj.
“Očekujem da bude predsednica koja će voditi računa o svojoj državi čiji je interes da ima dobre odnose sa Srbijom, rekao je Dačić za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << N1.
"Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na izboru za predsednciu i nadam se da će raditi na otklanjanju problema i pravljenju dobre atmosfere za saradnju Srbije i Hrvatske. Mi želimo dobre odnose i da ih unapređujemo", poručio je Dačić.
Komentarišući preuzimanje predsedavanja OEBS-u, Dačić kaže da Srbija dobila priliku da učestvuje u rešavanju problema, a ne da predstavlja problem kako je to bilo u prošlosti.
Govoreći o različitim pogledima Evropske unije i Rusije na situaciju u Ukrajini, Dačić je rekao da je na snazi "hladni mir".
"Srbija nema politički uticaj da bude jedna od glavnih država u svetu, ali zato što ima dobru volju i veze sa tim državama, može da predstavlja dobrog medijatora odnosno kredibilnog i poštenog pregovarača", kaže Dačić. On dodaje da Srbija ima bliske odnose i sa Rusijom i Ukrajinom.

"Ukrajinski predsednik Petro Porošenko mi je rekao da mnogi misle da će Srbija biti pristrasna, a da je on ubeđen da će biti objektivna", kaže Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vojislav Šešelj

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ne očekujem da Kitarović bude hrvatski Šešelj

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2015

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas, nakon izjave nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da Hrvatima smatra sve građane Hrvatske, da ne očekuje da ona bude hrvatski Vojislav Šešelj."Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.