Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo informacije

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo informacije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao da ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograd i Prištine, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Šef diplomatije je rekao da Srbija od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija na Kosovu očekuje da što pre pronađu i procesuiraju odgovorne.

"Ponovio je da je naša strana opredeljena za dijalog, međutim, razgovore ćemo nastaviti kada dobijemo konkretne informacije o zločinu koji se dogodio", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dačić je rekao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije i izrazio uverenje da će objavljivanje 2025. kao godine potencijalnog sledećeg proširenja imati izuzetno pozitivan efekat na podršku građana ulasku u EU i pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim delom Unije.

On je pozdravio odluku bugarskog predsedavanja Savetu EU da organizuje Samit EU-Zabadni Balkan u maju, što jasno ukazuje da je Balkan ponovo u fokusu, navodi se u saopštenju.

Dačić je izrazio je nadu da će naredni Izveštaj Evropske komisije o proširenju konstatovati napredak koji je postignut i odati priznanje naporima i radu Srbije na sveobuhvatnim reformama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Prvo informacije o ubistvu, pa nastavak dijaloga

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića...Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.