Dačić: Ljajić, Ugljanin i Pastor možda u vladi

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ljajić, Ugljanin i Pastor možda u vladi

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će se o ulasku predstavnika SDPS, SDA i SVM u vladu raspravljati u prvim danima naredne nedelje kako bi sve bilo spremno za nastavak konstitutivne sednice parlamenta 23. jula.

Dačić je s liderom Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem i Strankom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom već razgovarao, a sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom treba da razgovara u ponedeljak.

"Ne očekujem da svi oni budu deo parlamentarne većine, ali očekujem da nakon razgovora koji smo imali ja i vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić, razgovaramo i o toj mogućnosti", rekao je Dačić novinarima u Grockoj gde prisustvuje finalu turnira u malom fudbalu.

On je dodao da je značajno to što ni Ljajić ni Ugljanin nisu imali različite stavove u vezi sa programom buduće vlade koji je predstavljen u koalicionom sporazumu SNS, SPS-PUPS-JS i URS.

"Naprotiv, i jedan i drugi su se veoma pozitivno izjasnili o programu i ciljevima nove vlade, a da li će oni činiti parlamentarnu većinu, to će, na primer, u slučaju gospodina Ljajića zavisiti od razgovora s Demokratskom strankom", rekao je Dačić.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.