Dačić: Kfor ostaje garant bezbednosti Srba u KiM

Izvor: Studio B, 27.Maj.2013, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kfor ostaje garant bezbednosti Srba u KiM

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić istakao je u današnjem razgovoru sa članovima delegacije Parlamentarne skupštine NATO-a da da međunarodna mirovna misija na Kosovu i Metohiji ostaje garant bezbednosti Srba u južnoj pokrajini.

Dačić je takođe pozvao članove delegacije Parlamentarne Skupštine NATO-a da u svojim zemljama objasne nastojanja Srbije i da pomognu da vlasti u njihovim državama pomognu evropski put Srbije.

Članovi delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Parlamentarne Skupštine NATO-a su istakli da Srbija, kao jedna od najvažnijih država na Balkanu, gradi mir i stabilnost u regionu i izrazili uverenje da će Srbija nastaviti putem evropskih integracija i uskoro dobiti datum početka pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Srbija insistira na trajnoj stabilnosti u regionu i na rešavanju svih otvorenih pitanja putem dijaloga, rekao je Dačić, a saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Vlada Srbije je pokrenula dijalog sa privremenim vlastima u Prištini kako bi se obezbedio trajni mir i opstanak srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Insistiramo na održivim rešenjima, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, ne narušavajući potvrđeni princip o statusnoj neutralnosti", ocenio je premijer.  
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Kfor ostaje garant bezbednosti Srba u KiM

Izvor: Akter, 27.Maj.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa članovima delegacije Parlamentarne skupštine NATO-a

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.