Dačić: Južni tok krajem 2013.

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Južni tok krajem 2013.

Pančevo -- Izgradnja Južnog toka, koji je za Srbiju projekat od nacionalnog značaja, treba da počne do kraja ove godine, potvrdio je premijer Ivica Dačić.

On je najavio posetu predsednika Upravnog odbora Gasproma Alekseja Milera Srbiji krajem oktobra, sa kojim će se razgovarari o tom projektu.

Južni tok je proglašen u Srbiji za projekat od nacionalnog značaja, i ide se ka njegovoj realizaciji i tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripreme za početak radova su toku, rekao je Dačić novinarima u Rafineriji Pančevo, gde je sa komesarom za pitanje energetike EU, Ginterom Etingerom, i generalnim direktorom Naftne industrije Srbije, Kirilom Kravčenkom, obišao to postrojenje.

"Naš cilj je da do kraja 2013. otpočnemo sa radovima", rekao je Dačić i podsetio da je Južni tok veliki regionalni projekat i da je vrednost radova u Srbiji na tom gasovodu procenjena na 1,7 milijardi evra.

Povodom situacije u Srbijagasu, Dačić je ponovio da se u vladi raspravljalo kako da se reši taj "začarani krug", jer je to, kako je rekao, "ipak preduzeće, a ne protočni ventil, gde će svako da dobija gas a da ga ne plaća".

On je naglasio da treba odvojiti dve stvari kada je reč o Srbijagasu, precizirajući da ako je neko radio nezakonito, treba da odgovara, ali ako postoji neki drugi sistemski problem koji podrazumeva isključenje dotoka gasa velikim firmama, školama i bolnicama, o njima treba otvoreno i ozbiljno razgovarati.

Ta dva segmenta, kako je rekao Dačić, ne se mogu razdvajati. On je dodao da nikom nije u interesu da postoji ovakva situacija u Srbijagasu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Izgradnja Južnog toka krajem 2013.

Izvor: Mondo, 24.Okt.2013

Izgradnja Južnog toka, koji je za Srbiju projekat od nacionalnog značaja, treba da počne do kraja ove godine,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.