Dačić: Ispitujemo da li je bilo pomoći van zatvora

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ispitujemo da li je bilo pomoći van zatvora

Komisija o pokušaju bekstva Kalinića i Milovanovića

Sednica Komisije Skupštine Srbije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, na kojoj će poslanici biti upoznati s dešavanjima povodom pokušaja bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvorske jedinice Specijalnog suda u Beogradu, biće održana u četvrtak, najavio je član te komisije Meho Omerović.

Sednici Komisije, koja će biti otvorena za javnost, prisustvovaće direkor Uprave za izvršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << krivičnih sankcija Milan Obradović, rekao je Omerović novinarima u Skupštini, uz napomenu da će tačno vreme održavanja biti određeno naknadno.

"Na sednici ćemo dobiti informacije od Obradovića o svemu što se dešavalo prilikom pokušaja bekstva dvojice osuđenih i opasnih kriminalaca, kao i s propustima u obezbeđenju u toj pritvorskoj jedinici Specijalnog suda", kazao je Omerović.

Prema njegovim rečima, na sednici će biti utvrđene i dalje aktivnosti i mere koje će Komisija preduzeti u skladu sa zakonom.

Tanjug

"Za sada nema novih detalja, zatvorskim čuvarima je određeno policijsko zadržavanje.

Ovde treba utvrditi da li je reč o propustu ili o organizovanom bekstvu", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Beograda.

On je istakao da policija ne čuva zatvore već da je to u nadležnosti Ministarsva pravde, kao i da Žandarmerija čuva "krug oko zatvora".

"Ipak, da nije bilo Žandarmerije danas bismo jurili begunce po ovom snegu. Čestitam im na tome što su uspeli da spreče bekstvo", dodao je ministar.

On je rekao i da sad ne treba bacati ljagu na celu profesiju zatvorskih čuvara i da verovatno i tu ima propusta kao i u svakoj drugoj struci.

Upitan da li su mu poznata upozorenja Interpola o priprema za bekstvo pripadnika zemunskog klana, kao i da su slična bekstva i ranije pripremana, Dačić je rekao da nije upoznat sa takvim informacija.

"Sad će verovatno biti pisani romani o tome ko je sve pomagao Kaliniću i Milovanoviću.

Pa, od kad postoje zatvori, zatvorenici smišljaju kako će da pobegnu", naveo je on.

Član zemunskog klana Sretko Kalinić osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i Željko Milovanović osuđen za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, pokušali su u utoraku jutro bekstvo iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Kalinić i Milovanović su u ranim jutarnjim časovima pokušali bekstvo tako što su izašli iz svojih ćelija pošto su prepilili rešetke, savladali pripadnika službe obezbeđenja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora, gde su bili uhvačeni.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Rasvetlićemo sve činjenice o pokušaju bekstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

BEOGRAD -..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je danas uverenje da će istraga pokazati da li se pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz zatvora u Ustaničkoj ulici odigrao uz nečiju pomoć, i nije želeo da komentariše spekulacije medija o mogućim pomagačima..."Istraga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rasvetlićemo pokušaj bekstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se ispituju sve okolnosti pod kojima su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo, kao i da li im je u tome evetualno pružena pomoć van zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DAČIĆ: ISPITUJEMO DA LI JE BILO POMOĆI VAN ZATVORA

Izvor: Kurir, 08.Feb.2012

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se ispituju sve okolnosti pod kojima su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo, kao i da li im je u tome evetualno pružena pomoć van zatvora...BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.