Dačić: Imam gejeve među kolegama!

Izvor: Kurir, 22.Feb.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Imam gejeve među kolegama!

Zbog pogrdne izjave o homoseksualcima, šef diplomatije bio na sastanku sa LGBT, gde im je pričao dogodovštine sa svetskim gej zvaničnicima

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izvinio se predstavnicima LGBT populacije zbog ranije pogrdne izjave o njima, i otkrio da među kolegama ima gejeve i da im je svojevremeno priređivao terevenke, saznaje Kurir.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je juče imao pokajnički sastanak s delegacijom Labrisa, koji je 2013. godine podneo pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti Neveni Petrušić zbog njegove izjave da homoseksualnost nije normalna. I dok im je pre dve godine držao slovo o tome šta se sme, a šta ne, šef diplomatije juče je otvorio dušu u Petrušićkinoj kancelariji i prepričavao im svoje dogodovštine s gej kolegama.

- Dačić im je rekao da među ministrima u svetu ima nekoliko onih koji se javno izjašnjavaju kao gejevi i da to ne utiče na njihovu saradnju. Ispričao im je i da mu je ranije u poseti bio jedan kolega gej, inače svetski zvaničnik, da mu je priredio večeru i muziku i da je ovaj bio oduševljen, da bolji provod u životu nije imao. Rekao je da to nikad neće zaboraviti. S tim čovekom je ugovorio saradnju i u domenu spoljne politike, jer je njegova reč u međunarodnim forumima veoma važna za Srbiju - kaže naš izvor. Dačić je, kako saznajemo, na sastanku napravio dobru atmosferu, što mu je i svojstveno.

- Žao mi je što je jedna moja izjava zvučala kao da vređam LGBT populaciju. Nisam imao nameru da vređam niti da pozivam na nasilje - rekao je posle sastanka s delegacijom Labrisa, od koje je na poklon dobio čitanku o pravima LGBT populacije, kao i model zakona o istopolnim zajednicama. Jovanka Todorović iz Labrisa rekla je da je sastanak kod poverenice značajan i pozitivan korak ne samo za LGBT već i Srbiju u celini.

Podsetimo, Dačić je pred Paradu ponosa 2013. godine rekao da ne treba ići u drugu krajnost i dodvoravati se homoseksualcima.

Treba li da postanem gej da bi to bilo proevropski? Ravnopravni su sa ostalim građanima, ali nemojte da mi pričate da je to normalno kad nije - rekao je tada.

Azdejković

ZAKON VAŽI ZA SVE

Predrag Azdejković, gej aktivista, kaže za Kurir da je dobro što se Dačić izvinio LGBT populaciji.Podržavam izvinjenje, ali to ne treba da bude nešto čudno, političari i ljudi na vlasti pre svih bi morali da poštuju zakone koje su sami doneli. Zakon važi za sve, pa tako i za njih - kaže Azdejković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.