Dačić: EU, spreči nepravilnosti na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU, spreči nepravilnosti na KiM

Vlada Srbije zatražiće od Evropske unije da hitno spreči nepravilnosti u pripremi lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, i obezbedi doslednu primenu Briselskog sporazuma, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru u Beogradu sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom.

EU na potezu. Ivica Dačić, premijer Srbije  
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Dačić je istakao da vlasti na Kosovu svojim postupcima "direktno ugrožavaju održavanje lokalnih izbora, a samim tim i primenu Briselskog sporazuma". "Srbija insistira da se u potpunosti primenjuje Briselski sporazum i da se lokalni izbori na Kosovu i Metohiji održe pod fer uslovima, jer su u funkciji stabilizovanja stanja", rekao je premijer u razgovoru sa šefom UNMIK-a.

 

Dačić je istakao da je "nedopustivo" da prištinske vlasti, kako je naveo, uskraćuju biračko pravo hiljadama građana Srbije, dok se u biračke spiskove ubacuju hiljade nepostojećih birača albanske nacionalnosti.

 

Srpski premijer je kazao da Priština time "izigrava Briselski sporazum", direktno krši dogovore s Beogradom i ugrožava regularnost lokalnih izbora. Prema njegovim rečima, prištinske vlasti nastoje da ograniče boravak zvaničnika Vlade Srbije samo u verskim objektima južne pokrajine, dok organizuju direktno učešće premijera Turske i

Albanije u izbornoj kampanji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.