Dačić: EU ne zna šta će sa nama

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU ne zna šta će sa nama

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da postoji mogućnost da Srbija "poleti da prizna Kosovo", ubeđena da je to uslov za njen prijem u Evropsku uniju.

Foto: Beta/Milan Obradović

Dačić je za dnevnik "Danas" rekao da je Srbiji dosta uslovljavanja na putu evropskih integracija i da je sada situacija takva da "prihvatamo ili odbijamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nešto što niko od nas zvanično ne traži".

"To za nas, opet, ne znači ništa drugo nego znak da može da nam se dogodi čak i to što sam rekao: da mi poletimo da priznamo Kosovo, ubeđeni da je to uslov, a da nam onda neko kaže: izvinite, ali uslov je bilo nešto drugo", rekao je on.

Ministar je ocenio da Evropska unija "nije sigurna ni šta će sa sobom, ni šta bi sa nama".

Dačić je kazao i da ne očekuje da zbog učešća Vojske Srbije na paradi u Moskvi, 9. maja, država ima veće probleme nego sada, jer "mi ne šaljemo vojsku ni na Krim, ni u Donbas, niti imamo nameru da bilo šta slično radimo, nego na paradu kojom se obeležava pobeda nad fašizmom".

Upitan da li se potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP) sa NATO, Srbija približava alijansi, rekao je da se Srbija približava "odavno", ali ne kao potencijalni član, nego ozbiljan i odgovoran partner.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.