Dačić: Dosta komadanja i razbijanja Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dosta komadanja i razbijanja Srbije

BEOGRAD -

Predsednički kandidat i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da za predsednika Srbije ne sme da bude izabran onaj koji će najviše obećati.

"Treba nam predsednik koji je dokazao da zna da radi za ovu zemlju. Kada govorimo našem narodu, ne smemo da pričamo bajke. Ovde se pričaju bajke, a u Srbiji je najveća nezaposlenost, ne znamo ni gde su nam granice. Pitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moje protivkandidate neka vam objasne koje su to granice koje mi branimo", naveo je Dačić u autorskom tekstu za "Blic".

Kada je reč o Kosovu, Dačić je kazao da "Srbija mora jasno da definiše šta želi".

"Ne mogu Srbi na KiM biti meta međustranačkog prepucavanja. Mora se jasno odrediti šta nam je cilj i koja je to linija koju branimo. Godinama slušamo o crvenoj liniji. Ta linija postaje sve ružičastija, sve bleđa", smatra Dačić.

Govoreći o Srbima u regionu, Dačić je naveo da "naravno da niko ne može da ospori pravo Srbiji da brine o svom narodu koji živi u drugim državama, i u Crnoj Gori, i u Makedoniji, i u Hrvatskoj i u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu".

"Ako Amerika može da ima nacionalni i državni interes na Bliskom istoku ili u Persijskom zalivu, kako Srbija ne može da ima nacionalni interes da brine o svojoj braći koja su tu, na deset kilometara od nas. O separatizmu u Srbiji moram reći - dosta je više komadanja i razbijanja Srbije", naveo je Dačić.

On je kazao da Evropsku uniju i on i njegova partija vide "kao sredstvo za bolji život".

"Ne vidimo je kao cilj sam po sebi. Naše poruke zato nisu antievropske. Nisu antievropske poruke kada kažem da mi želimo evropski put, ali samo dok je to u interesu Srbije. To nisu antievropske poruke, to su civilizacijske, patriotske poruke jednog građanina Srbije", piše Dačić.

Prema njegovim rečima, kada se analizira situacija u Srbiji - naša zemlja je suočena s rekordima u mnogim oblastima.

"Rekordna nezaposlenost, recesija, podređeni smo principu stezanja kaiša. Stvarni neprijatelj ovog naroda nema lice, neće se kandidovati na izborima, ali vlada. To je svet finansija - banke koje se ponašaju kao gangsteri, finansijske institucije koje upravljaju našim životom. One žele da se stvori sistem u kojem postoji nejednakost u šansama", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, zato je preporod Srbije moguć samo ako je pravedan.

"Svaka nacija ima svoju dušu, duša Srbije je jednakost i potrebna nam je. Desnica želi demokratiju koja je prilagođena tržištu a mi nastojimo da stvorimo tržište koje će biti u službi običnih građana. U tome je naša razlika od desnice", naveo je Dačić.

"Angela Merkel je predstavnica desnice. Partneri Angele Merkel na našoj političkoj sceni su Dinkić, Nikolić. Ja se ne borim za to da budem manje loš od njih već za to da mi budemo najbolji", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Dajem teške odgovore

Izvor: RTS, 02.Maj.2012

Političari moraju da shvate da ne mogu građanima da pričaju bajke, dok su mnoga važna pitanja, poput Kosmeta, nerešena i dok u zemlji vlada rekordna nezaposlenost, rekao predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić. ..Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić rekao...

Nastavak na RTS...

Dačić: Političari da ne pričaju bajke

Izvor: Kurir, 02.Maj.2012

Političari moraju da shvate da ne mogu građanima da pričaju bajke, dok su mnoga važna pitanja, poput Kosmeta, nerešena i dok u zemlji vlada rekordna nezaposlenost, rekao predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić...BEOGRAD - Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.