Dačić: Do 17. januara spomenik ide milom ili silom

Izvor: Kurir, 05.Jan.2013, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Do 17. januara spomenik ide milom ili silom

Bilo bi dobro da Albanci s juga Srbije sami uklone spomenik, ali ako se to ne dogodi, državni organi delovaće u skladu sa zakonom

BEOGRAD - Spomenik pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa biće uklonjen do 17. januara "milom ili silom", izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić je poručio da je nelogično i neracionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što albanski narod želi da ima dve države na Balkanu.

Premijer je novinarima u Palati Srbije rekao da bi bilo dobro da se postigne dogovor i da Albanci sa juga Srbije sami ukolone spomenik, ali da će ukoliko se to ne dogodi, državni organi delovati u skladu sa zakonom.

Dačić je podsetio i da taj spomenik nije jedini na jugu Srbije i ukazao na činjenicu da se u Preševu i Bujanovcu vijore albanske zastave.

"Pogledajte tu nelogičnost i neracionalnost. Mi smo u situaciji da na jugu Srbije ne živi kosovska nacionalna manjina, nego albanska i da se ne vijori zastava Kosova, već Albanije, što praktično znači da albanski narod želi da ima dve države na Balkanu", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.