Dačić: Da nije Rusije, Kosovo bi već bilo član UN-a

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Da nije Rusije, Kosovo bi već bilo član UN-a

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Jagodini da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partnera Srbije poslednjih decenija.
"Da je predsednik Rusije bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimir Putin, kada su Srbiji uvodili sankcije, kada je Srbija bila u problemima, kada su bili ratovi na prostoru SFRJ, Srbija sigurno ne bi bila bombardovana", rekao je Dačić na svečanosti postavljanja voštane figure Vladimira Putina u Muzej voštanih figura u Jagodini.

On je dodao da Srbija ima prijateljski stisak ruke i dobre odnose sa Rusijom, a "nije prijateljski odnos kada vas neko bombarduje".
"Mi pružamo ruku svima, gradimo dobre odnose sa svima, ali Srbija ne može, i ne bi bila moralno čista kada bi i ukoliko bi okrenula leđa Rusiji kada je Rusiji teško", rekao je Dačić.
Ističe da se Srbije ne opredeljuje da li je za EU, Rusiju i Ameriku ili neku drugu zemlji.
"Mi hoćemo da budemo članica EU, ali ne po cenu da uvodimo sankcije Rusiji i drugim našim prijateljima. Gde to ima. To se nikada neće desiti", rekao je šef srpske diplomatije.
Srbija se, prema njegovim rečima, trudi da ima dobre odnose sa svima na međunarodnoj sceni, ali nikada neće prekidati dobre i prijateljske odnose sa Rusijom, Kinom, zemljama Latinske Amerike, Afrike i Azije - zemljama koje su omogućile da pobedimo u UNESKO-u da sačuvamo naše spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.
"Mi naravno najviše volim svoju zemlju ali upravo zbog Srbije volimo i Rusiju", rekao je Dačić, koji je često bio prekidan apaluzima okupljenih u Sportskoj hali u Jagodini, i skandiranjem Putinu i Rusiji.
"Ono što je napravljeno sa figurom Vladimira Putina mislim da je najbolje umetničko delo koje je ovde napravljeno, najviše liči na orginal čoveka čija je figura napravljena. Pokazao sam slike ruskim zvaničnicima i oni su bili oduševljeni", rekao je Dačić.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Da je bilo Putina Srbiju ne bi bombardovali

Izvor: Mondo, 23.Mar.2016

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Jagodini,da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partenra Srbije poslednjih decenija...Foto: Tanjug, Rade Prelić.."Da je predsednik Rusije bio Vladimir Putin, kada su Srbiji...

Nastavak na Mondo...

Dačić: Da nije Rusije, Kosovo bi već bilo član UN

Izvor: RTS, 23.Mar.2016

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je u Jagodini da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partnera Srbije poslednjih decenija. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.